26/7/09

Es presenta el Llibre de les Festes de 2009


El divendres, 24 de juliol, a les 20,30 hores i al Saló d’Actes de la Societat de Festers, va estar presentat el llibre de les festes de Moros i Cristians de 2009. Rafa Torró, vocal de la comissió de cultura, va ser l’encarregat de glossar i narrar aquesta nova publicació festera.

Aquest llibre continua amb la línea de disseny modern iniciada en 2005. Un estil que fa d’aquesta publicació un referent dins del mon de la festa.

El llibre ha crescut respecte al de l’any passat. Resulta significatiu el que s’haja passat de les 313 pàgines del 2008, a 353 pàgines en la present edició; un 13 % més d’espai dedicat a la festa. La quantitat de fotografies i gràfics ha augmentat de les 484 de l’any anterior, a les 676 que complementen els treballs en aquesta ocasió, un 40% més d’informació gràfica.

Valen Bataller, autor del cartell de festes, ha realitzat la portada, que és una variació del mateix però més simplificada; ja que no s’apliquen els mateixos criteris estètics a un cartell que a la portada d’un llibre o una revista. Una de les raons d’aquesta variació és establir un nexe d’unió amb el cartell, actuant quasi com la imatge corporativa d’una empresa, en aquest cas de les Festes de 2009.

El llibre compta amb un article que explica detalladament, amb text, il•lustracions i fotografies, l'Ambaixada dels Arquers de 2008, escrit i montat per Javi Grau i Valen Bataller, arquers del Penó. En el mateix article apareixen els dibuixos que l'artista de Bocairent, Toni Vañó, va crear per a la nostra Ambaixada.

Després de la presentació, el President de la Societat, Rafael Ferrero, va fer entrega del primer exemplar a la ciutat d’Ontinyent a través de la Sra. Alcaldessa, Mª Lina Insa. Posteriorment es va fer entrega d’un exemplar a tots els càrrecs i col•laboradors.

El llibre programa es pot adquirir als quiosc i punts de venda habituals de la ciutat. El cost és de 13 €, i amb un descompte d’1 € per a tots els socis de la Societat de Festers.