15/4/08

Els cristians del Penó de la Conquesta





























Som una esquadra dels Arquers d'Ontinyent.
En l'any 1996 un grup d'amics va decidir formar part d'aquesta comparsa cristiana. Eren festers que, fins aquell moment, gaudíen de la festa de Moros i Cristians en les files dels Mossàrabs, i d'aquesta manera deixàven els exèrcits de la mitja lluna pels de la creu.
En anys posteriors l'esquadra ha anat creixent, poc a poc, fins arrivar als 10 membres que som en aquests moments.
En aquestes dos imatges ens podeu veure amb l'indumentària antiga i amb l'actual. La foto de dalt és de l'any 2004, i la de baix de l'any 2006.

6 comentaris:

serveseta2000 ha dit...

Ja tenia jo ganes de que la escuadra tinguera un blog deixos per escriure i posar fotos de nosaltres.Enorabona Valen.AVANT PENO.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies. Poc a poc anirem millorant aquest blog d'EL PENÓ. Espere les vostres suggerències per fer-lo més complet...

jose ha dit...

M'agradaria que tota aquesta feina que t'has curat ,no fora de "gratis" ,tot es festa i estem en uns moments un poc apretats de tota manera gracies i avant la comparsa del ambaixador i banderer

Jose Luis ha dit...

Senyors Arquers components de l'esquadra El Penó,(o caldria dir Pendons) si m'ho permeteu m'agradaria entrar en casa vostra i aixina complir en un deute que tinc amb el creador d'aquest Blog, Valen Bataller. Ara que la meua feina de Pregoner, al menys en la part escrita, está finalitzada, puc dedicar tot el temps que mereix a deixar açi la meua opinió. La veritat es que no es molt normal trobar una esquadra que dispose d'un lloc on qualsevol puga dir allo que estime adient. Ben pensat es tot un perill deixar oberta esta possibilitat, donat que tan sols les fotos que s'hi veuen mereixen mes d'un comentari. Me centraré en la última de la pagina principal. Aquella en la que el Cap d'Esquadra (que no se qui es puix extá d'esquena) aconsegueix que tota l'esquadra mire cap on ell vol i mana amb la destral. Es molt gratificant vore com encara hi han xics obedients.
Un altra foto que no te desperdici es la del primer Tro (ji ji ji). De tots es ben sabut que les camares fotografiques no son mes que notaris de la realitat. No eixim be o mel en les fotos, es que som guapos o dificils de vore (no se com s'escriu "feos" en valenciá i utilitze aquesta expresió per tal de disimular-ho). Puix be, si tots sabem com es Fita i estem d'acord en que les camares no deformen la realitat, no mes la retraten,.......ON ESTÁ EL FOTOSHOP!!!!!!.
Ara ja fora de bromes. Moltes gracies per deixarme entrar a casa vostra, moltes gracies per mantindre dins i fora de la Festa eixa amistad que dona sentit al fet de sentarse junts a sopar, ferse-n una o dos, formar junts, patir amb els amics que hi estan i de tant en tant plorar com a xiquets per els que ja no hi son amb nosaltres. Soc dels que pense que l'amistad es construeix amb el forjat de la confianza fruit dels anys i les rajoles de la il·lusio en projectes comuns. Per favor, no deixeu mai de ser "Pendons", la Festa necessita gent com vosaltres.
Un fort abraç.

MONT ha dit...

desitge bones festes a totes les comparses d'ontinyent..mol espesialment a la comparsa els arquers i tot el meu carinyo a pepe (jose per a mi) embaixaor cristia.jose desitge que tot isca com tu vols.llansa un bes al cel... JOSE, ANA ,LIDIA, QUE DISFRUTEU MOL

jose ha dit...

Encara que les festes, alguns pensen que son cares ,no resulta mes barat tindre uns amics be dels arquers, creuats, cides o dels moros ,on poder parlar de tot i plorar com diu el nostre amic jose luis que estiuejar en el millor hotel de Benidorm? Les festes son i seran festes on tindràs de tot ,burros i àngels ,llejos i guapos; Avant festers que esteu llegint açò, no baixeu els ànims que tenim uns anys de molta festa, gracies a tots i espere que vos agrades tot el que estem preparant els arquers en l'any d'ambaixada, adéu