8/9/08

Espectacular i meteòrica Entrada















L'Entrada de 2008 la recordarem sempre. Els Arquers aconseguim el que buscàvem: agradar. Les opinions escoltades referents al nostre "boato" d'Ambaixada, en diferents mitjans de comunicació i en cercles festers -en esmorzars, dinars i sopars- van ser molt positives. Podem dir, sense por a equivocar-nos, que l'Ambaixada arquera va agradar i molt. L'episodi final, amb l'escorta, carrossa, Ambaixador i Banderer i els arcs cobrint als músics, va ser qualificat repetidament d'espectacular. Un mèrit que recau sobre la comissió d'Ambaixada i, especialment, en el nostre company d'esquadra Javi Grau, l'autèntic pare d'aquest "boato".
L'esquadra El Penó va ser l'encarregada de tancar la desfilada arquera, ja que un dels nostres membres, Salva Fita, exercia de Primer Tro i la nostra missió, aquell dia, passava per desfilar amb el vestit de gal·la de la comparsa. Gaudim de moments d'èxtasis i relaxació final, al pas de les magnífiques marxes cristianes "Biscaïns d'Onil" de Miguel A. Mas Mataix i "Barranc del Sinc" de Rafael Mullor Grau, molt ben interpretades per la banda oficial de la comparsa, els amics de la Unió Musical de Confrides "Aitana". 
La nota malsonant va ser l'excessiva rapidesa amb la qual es va desfilar, el que va donar com a resultat una de les Entrada més ràpides mai recordades. Després, a bou passat, moltes són les teories que justifiquen el succeït, però lo cert és que eixa alta velocitat infringida a la desfilada va minvar molts minuts de goig als festers cristians, a la nostra Ambaixada i, com no, als espectadors.
Però, el més important és que les Entrades de 2008 van brillar per la seua espectacularitat i, de ben segur que, tant els ontinyentins com els visitants que es van desplaçar a Ontinyent van gaudir d'uns magnífics moments de la nostra Festa.